Tuesday, April 24, 2012

Lawatan Sempena Perkhemahan Pasukan Badan Beruniform Sekolah Rendah Peringkat Kebangsaan 2012 anjuran Jabatan Pelajaran PahangPada 18 April 2012 seramai 540 pelajar dan 60 orang guru dari Program Perkhemahan Pasukan Badan Beuniform Sekolah Rendah Peringkat Kebangsaan 2012 telah membuat lawatan sambil belajar ke PKKM Cawangan Pahang. Kesemua peserta adalah meliputi negeri-negeri di Semenanjung, Sabah, Sarawak serta wilayah Persekutuan. Antara aktiviti yang dijalankan adalah demonstrasi ukiran dan melarik kayu serta jualan kraf Karyaneka. Peserta telah dibahagi kepada beberapa kumpulan bagi memudahkan mereka mempelajari seni kraftangan ini.

Semoga lawatan ini dapat memberi pendedahan serta menarik minat pelajar dalam mempelajari seni kraftangan Malaysia ini..


Ketibaan bas-bas yang membawa pelajar lawatan.Taklimat dan penerangan mengenai Kraftangan MalaysiaDemonstrasi ukiran kayu oleh Puan Faizah dan diiring oleh Puan Ropiah dan En AziruddinSesi demonstrasi melarik kayu oleh En Rosidi dan penerangan oleh En RosliJualan kraf di Karyaneka


Antara kakitangan yang membantu sepanjang program lawatan..1 comment:

Anonymous said...

eh ramainye sekolah saya pun nak pergi melawat. nanti saya hubungi tuan.