Tuesday, February 28, 2012

Lawatan dari Pusat Kokurikulum Sultan Haji Ahmad Shah, Jabatan Pelajaran Negeri Pahang


Kuantan - 22 Feb 2012, Kraftangan Malaysia Cawangan Pahang telah menerima lawatan secara berbasikal daripada Program Murid-murid Sekolah Menengah Siri 1/2012 Anjuran Pusat Kokurikulum Sultan Haji Ahmad Shah, Jabatan Pelajaran Negeri Pahang. Seramai 80 orang peserta dan 8 orang guru hadir kira-kira jam 9.30 pagi di Perkarangan Kompleks.

Kunjungan peserta ini adalah bagi memenuhi pengisian program iaitu Kecemerlangan Pelajar. Sepanjang lawatan pelajar yang terlibat telah didedahkan dengan demonstrasi ukiran kayu dan melarik kayu bagi memperkenalkan dan menambah pengetahuan peserta. Setelah hampir 2 jam peserta melawat Bengkel, Galeri Warisan, dan Pusat Jualan Karyaneka, lawatan ini tamat jam 11.30 pagi.

Semoga dengan penerangan semasa demonstrasi dijalankan dapat memberi sedikit sebanyak ilmu yang bermanfaat kepada semua pelajar dan guru yang terlibat dengan lawatan ini.

Setinggi-tinggi penghargaan daripada Unit Pemuliharaan Kraf kepada En Safarin, Pn Nik Elia Juliana, Pn Nor Sazila, En Shafiq, En Zambri, En Rosidi da En Aziruddin yang turut serta membantu sepanjang lawatan berlangsung.


No comments: