Monday, June 21, 2010

Karnival Jalur Lebar 1 MALAYSIA di Raub Pahang.

Karnival ini telah berlangsung pada 29 dan 30 Mei 2010 di Felda Gugusan Tersang, Raub dibawah anjuran Suruhan Jaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia. PKKM telah mengadakan program Edu-Rekaan dan aktiviti Jualan sempena Karnival ini. Seramai 6 anggota kerja, 2 tenaga pengajar dan seorang usahawan serta Syarikat Karyaneka telah terlibat dalam Karnival ini.
Program Edu-Rekaan ini diadakan bertujuan mengajar asas membuat rekaan menggunakan komputer seperti melukis corak batik menggunakan perisian “Adobe Photoshop”, membuat rekaan perabot menggunakan perisian “Solid Edge” dan melukis motif tenun menngunakan perisian “Professional Cross Stitch”. Seramai 32 peserta telah mengikuti program Edu-Rekaan ini yang telah berlangsung selama 2 hari.
Bagi aktiviti jualan pula, Karyaneka dan usahawan Unique Touch telah mengambil bahagian bagi menjayakan lagi program karnival ini. Jualan keseluruhan pada hari karnival tersebut amat mendapat sambutan daripada pengunjung dan penduduk setempat yang hadir memeriahkan lagi karnival ini.Persiapan tempat untuk jualan Karyaneka dan Unique Touch


Program Edu-Rekaan


kakitangan untuk program Edu-RekaanGerai KaryanekaGerai Unique Touch

1 comment:

Anonymous said...

Hui!.....program kat Tersang!....mahsyuk!...terima kasih buat orang-orang Felda Gugusan Tersang....semua baik-baik dan sporting!